Igår förbättrades min livssituation med ca 150%. Nä, jag vann inte massa stålar på en trisslott, bokade en flygbiljett till andra sidan jorden eller fick en livskonsumtion av västerbottensost. Men jag gjorde något som skänkte mig minst lika stor dos livsglädje: jag köpte en cykel! Jag älskar att cykla, eller mer korrekt kanske det handlar om att jag hatar att gå (tar lång tid, actionlöst och tråkigt) och eftersom en bil inte faller inom ramen för mina ekonomiska tillgångar är cykel den perfekta promenad-ersättaren. Så nu står en röd pärla fastlåst utanför porten.
 
En miljövänliga Legend Diamant med bromsar som fungerar, en högst funktionell pakethållare, en bekväm sadel och högt styre som gör att jag sitter som en kung när jag susar fram längst älvskanten medan de brandgula löven viner förbi mig på sin väg ner mot asfalten. Legend Diamant har förkortat min väg till jobbet till ynka 4 minuter och då cyklade jag inte ens mitt allra snabbaste! Den har massa växlar som knäpper och hackar lite men jag tänker att det kommer gå till sig med tiden. Jag såg även till att investera i cykellyse och cykellås så ingen kan ta min ögonsten ifrån mig. Legend Diamant blev min för 550 nok från en Fretexaffär (frälsningsarméen på svenska)
 
Det här är lite aktuellt eftersom Legend Diamant inte har någon ringklocka. Men tack vare de knäppande och smattrande växlarna hör ändå folk när jag närmar mig dem i överljudshastighet. 
 
Och eftersom Jan Stenmark är så rolig bjuder jag på en till bild:
Jag skulle egentligen bara jobba tre dagar denna vecka men min kollega blev sjuk så jag fick ta två av hennes pass. Vad ska ni göra i helgen?
 

1 kommentarer

Ulla Kale'n

12 Oct 2013 17:31

Startade dygnet med att mamma ringde halv två i natt......Fortsatte kl nio med jättemaffig frukost med liten modevisning i Smyrnakyrkans regi. 100 damer var vi. Fredrik och killarna är här....prata om cyklar. Vi har varit i Alfta BikePark och tittat på slopeåkning, som kräver sina cyklar. I morgon skall Fredrik till Järvsö, där de var förra söndagen och åkte utför,för att hämta cyklar för det ändamålet. Undrar så NÄR vi kommer att ses till middag. Dina och Ellas "cykelturer"låter enklare. Grattis förresten till köpet. Bikekram

Kommentera

Publiceras ej