Det finns bara ett sätt att förbättra sina matematikkunskaper, nämligen genom att träna, träna och träna på det. Idogt arbete, koncentration och förtåelse. Det finns helt enkelt inga genvägar till att bli duktig på matte. VILKET SUGER OCH ÄR DET SÄMSTA PÅHITTET SEDAN DET BESTÄMDES ATT KVINNOR SKULLE TJÄNA MINDRE ÄN MÄN. 
 
Efter fem minuters mattetraglande igår ville jag skjuta mig själv i huvudet med cirkelns omkrets = diametern gånger pi (JA, jag var tvungen att googla fram den formeln) Jag vill kräkas på diagram som visar luftfuktigheten i Sydafrika och uppgifter om att räkna ut medelvärdet för antal hajattacker i Sydostasien.Kan någon snälla ge mig en gyllene regel som går att applicera på exakt alla matteuppgifter, en liten minnesramsa som rimmar och gör det möjligt att lösa ut x i alla ekvationer. Eller bara ge mig en endaste liten motiverande tanke som hindrar mig från att bränna högskoleprovsbokens mattedel på bål.  
 
Idag gav jag det ett nytt försök tillsammans med Ella vid köksbordet. Med sin strängaste röst sa hon "Tänk, Stina, tänk!" när jag flyttade decimalkommat åt fel håll och hävdade att det rymdes 78 liter vatten i 7,8 cm3. Jag kände mig såhär och ville smälta ihop till en liten hög av slem och dallra på köksgolvet: 

 
Ellen som läser civilingenjör hjälpte oss med lite problematik vi hade. För henne var uppgifterna lika avancerade som att äta frukost. Min hjärna kändes som denna lastbil.
 
 
Nä, tacka vet jag svenska och engelskadelen. 

3 kommentarer

Anonym

24 Oct 2013 16:46

Heja heja!

Ulla Kale'n

24 Oct 2013 22:35

Jag hejar också. Hur i fridens dagar får du tag i alla filmsnuttar, som du måste letat som bara den för att de skall förstärka ditt redan inlevelserika kåseri? Du kommer att klara provet. I know. Förresten skall jag nu säga Norges bästa Stina?????? VI SES.....

Maria Kalén

29 Oct 2013 14:20

Hej Stina!
Mattematik blir snabbt svårare och svårare för varje år i skolan. Tobbe är betydligt starkare än mig i matte, hmmmm. Lycka till med provet, du klarar dig bra Stina! Johan har höstlov! I helgen ska vi träffa Birgit, Alf och Simon som kommer på besök.
Kram till dig och Ella!

Kommentera

Publiceras ej