Förstår att ni bitit ner samtliga tjugo naglar, hållit andan och åsidosatt all övrig aktivitet i väntan på att jag ska berätta hur det gick på jobbet i helgen. Det har gått bra! Skulle kunna berätta ganska många roliga situationer och många missförstånd men jag bjuder er på de två bästa:
 
- Gick till uteserveringen för att plocka glas från ett bord där två rätt förfriskade män satt. "Får jag ta era glas?" frågade jag. Ja, det fick jag och de frågade om inte glas på svenska betydde is. Nä, sa jag, det är glass du tänker på. Jaha, glass. Ja, det är inte lätt med de dubbla konsonanterna sa jag. Som svar får jag, på överdrivet välartikulerad imiterad svenska "Nä, det är svårt med de dubbla konsonanterna". Att härma min svenska var ett genomgående tema hos kunderna "haha, kvittot...." "ja, tack så myckkkket"
 
- Kom till ett bord där fyra ungdomar satt. På bordet stod en Brooklyn Lager. De frågade var den kom ifrån. Jag, helt oförstående frågade va? Var kommer den ifrån? Vadå, hur menar du? (tror att den stått där sedan innan eller att någon okänd köpt den åt dem) Var kommer ölen ifrån? Va, jag förstår inte? Men var kommer den ifrån? Nu tänker jag att denna betalande kund faktiskt förtjänar ett annat svar så jag säger "vadå, den kommer väl från baren?" Då skrattar dom och säger "nä alltså VILKET LAND är ölen BRYGGD I? Jag börjar också skratta, rycker på axlarna och säger att den kanske är bryggd i USA eftersom Brooklyn ligger där (geografi har ju alltid varit min starka sida) De ber mig fråga bartendern och sen återkommer jag med svaret, den är bryggd i USA. De tyckte att jag var väldigt rolig. Vilket jag också tyckte. 
 
I övrigt fick jag ofta be kunderna upprepa sin beställning sex-sju gånger och jag stod som ett levande frågetecken när de frågade om någon ölsort. Det ska tilläggas att puben serverar cirka 500 sorters öler som delas upp i diverse underkategorier (stout, ipa...gudvetvad). Jag har koll på två sorters öl: god öl och äcklig öl. Nä, nu skojade jag, kan även MARIESTAD! Men med min otroliga charm, bländande karisma och svenska dialekt fick jag inte en enda sur min när jag förklarade att jag inte hade någon aning och att det var min första kväll på jobbet. 
 
Igår gick det också bra men det var inte lika roliga gäster, lördagsgästerna kollade mest snett och konstigt på mig när jag frågade om de ville beställa något som om det inte alls vore något jag skulle lägga mig i. Cheferna skulle prata ihop sig idag och sen höra av sig so time will tell. 
 
 

1 kommentarer

mor

22 Sep 2013 19:41

Älskar att läsa era inlägg, lyxigt att få följa era vägar ut i det norska arbetslivet.
Håller tummarna!

Kommentera

Publiceras ej