Här kommer en hälsning från hörnet av soffan men mitten av en kris. Vardagen är vardag här efter en magisk sommar. Dagarna är ganska gråa, Ida är i USA och jag går in i kanske femtioelfte sjukveckan. Jag vet vad våra gäster ska fråga innan de öppnat munnen (toaletten är runt baren nere i hörnet // nej, vi har dessvärre ingen studentrabatt // ja, jag är svensk) Och samtidigt som vardagens odramatiska skeenden ställer sig i rad, dag efter dag trängs tankar om framtiden i min lilla blonda skalle. Hur länge ska jag vara kvar i Norge? Var ska jag åka? TIllbaka till Sverige eller utforska horisontens destinationer, hitta mig själv i Kanadas vildmarker eller volontärjobba på en farm i södra Europa? Var ska jag vara och vad ska jag göra för att ~uppnå min fulla potential~
 
En ständigt återkommande idé jag får när jag får livskris är att jag borde omskola (eller bara skola, är ju ej skola i något) till hantverkare. En drömsk och romantiserad tanke om det fysiska arbetet som det riktiga arbetet. Att få vakna upp i ottan, dra på sig reflexstället och bygga en väg. Eller lägga ett tak, spana ut över takåsarna med kaffemuggen i vänstra handen och ett....stämjärn (?) i högra. Att leva ett Simonliv i skogen med harar och rådjur som sällskap vid lunchlägerelden. Förstår såklart att detta inte stämmer överrens med verkligheten och förmodligen skulle jag avsky hantverkarbranschen med alla machomän och förlegna könsroller. Så, ni kan vara lugnt, blir nog akademiker till slut. 
 
Förra veckan höll jag på att bryta ihop på affären när jag ena dagen inte hittade fryst mango i bitar och andra dagen inte fann någon citronpeppar. Hur kan landet vara ett av världens lyckligaste utan fryst mango i bitar och citronpeppar?!?!??
 
Jaja, i ett desperat försök att lösa/lindra livskrisen gick jag till frisören idag. Så här var det innan 
 
Grå, suddig, obestämd, vag i kanten med ett trött öga.
Sen gick jag till en gullig frisör och klippte av massa hår. Blev såhär efteråt:
 
Färgglad! Skarp! Fräsh! Luktar gott! 
 
Det var en bra frisör. Jag började inte gråta men det berodde nog mest på att Ella inte var med. Och att vi talade samma språk. 
Så nu är jag en frisyr rikare men fortfarande tom på lösningar och idéer. Fick inte en uppenbarelse om vad jag är ämnad för när jag såg mina blonda hårtestar singla mot golvet. Kände mig inte uppfylld av visdom efter att hon applicerat fuktighetskräm i topparna. TYVÄRR. Får söka hjälp på annat sätt, kanske en promenad i skogen eller ett samtal med en kär vän.

Jag kan hålla er uppdaterade, hjälper inte ovanstående kanske jag nästa vecka tattuerar mig, tar mckörkort eller adopterar ett barn. Stay tuned and peace out!!

7 kommentarer

Anonym

01 Dec 2014 22:48

så himla söt syster jag har!!!!

Ulla Kale'n

02 Dec 2014 18:08

Jag blir sittande och funderar på hur jag skall kunna dra ut choken på dig. På gamla bilar var man tvungen göra det för att få igång startmotorn. Fast med din kvickhet lär du snabbt svara "Ja, men jag vet ju inte vart jag ska. ". Jag kan bara skicka mina varmaste kramar medan din livsprocess fortgår.

Anonym

03 Dec 2014 19:41

Du behövs i skolans värld,utbilda dig till framtidsyrket lärare!
Mmm. fin i håret!


Maipú hostel Mendoza

05 Dec 2014 15:30

Vad FIN du är!!
Jag röstar för att du ägnar kvarstående dagar av 2014 åt att börja bygga på en sleeve

Ingela

05 Dec 2014 16:21

Du vet....allt ordnar sig till slut, om än det kan gå både upp och ner!
Det är bara att bryta ihop och gå vidare!

Maria Kalén

06 Dec 2014 13:55

Stina du är så fin och snygg i din nya frisyr!
Jag skriver som Ingela att det går både upp och ner och så är det säkert hela livet men kanske mer i din ålder. Här får det gärna komma snö och sol. Vad har solen tagit vägen? Ella och du har så olika stil på bloggen. Du skriver mer än Ella.
Kram!

Agneta

06 Dec 2014 16:44

Så snygg du är! Ligger i soffan skafötters med Ingrid, hon jobbar på en inlämning, jag läser er blogg. Ingela och jag har planerat lite inför julen, ser så mycket fram emot att ni ska komma hit! Några speciella önskemål på mat, fika och underhållning? Jag kan erbjuda goda råd kryddade med galenskap, torra förnuftighetsbullar och fötterna på jordendryck eller så bara mysigt och glatt umgänge och lite köksarbete:) Kram!

Kommentera

Publiceras ej