Här kommer en liten inblick i vad jag har sysslat med sen jag kom tillbaka till T-town. Stunder som förevigats i diverse mobiltelefoner
 
 
 
Första veckan var Susanna här och vi hade två väldigt händelserika dagar där vi bland annat hann gå upp på ett fjäll, åka till Munkholmen, äta färska räkor, cykla runt i fyra timmar, äta tapas tillsammans med mina vänner och...ja, ni hör ju, klart jag somnade på soffan första eftermiddagen. 
 
 
Jag var hemma hos Sofia och Olle och åt middag samt kollade på deras million dollar view över Trondheim stad, mycket vackert om än bristfällig bildkvalitet. 
 
 
En annan gång spelade jag Besserwisser inne på Sabor och spanade ut över vackra Bakklandet. Om ni undrar viket lag som vann så var det inte mitt eftersom alla frågor var norska frågor. 
 
 
Sen kom en tropisk hetta inflygades, det skålade jag och staden för från mitt fönster där man kan hålla koll på alla som rör sig mellan centrum och Ila. 
 
 
Ida tog på sig en självlysande reflexklänning så jag omöjligt skulle kunna tappa bort henne.
 
 
Vi satte oss på Leilas uteservering. Eller ja, det är inte hennes privata utan hennes jobbs om man ska vara petnoga. Men hon var alldeles för snabb för att hamna på bild.
 
 
En måndag hamnade jag på bio. Eftersom jag ska bejaka livet i sommar och inte får säga nej till nästan någonting övertalade dessa mig om att vi skulle se en jätteläskig skräckfilm. Om ni undrar vad filmen handlade om kan jag inte svara då jag såg ca 15 minuter av den och resterande tid höll för ögon och öron medan Josefin klämde sönder min överarm. 
 
 
Sen har jag jobbat väldigt mycket också. Vi har öppet från klockan ett hela sommar och varje dag när jag cyklar till jobbet står massa turister och fotar saker (inte mig dock :( )
 
 
Här är läktaren, våran uteservering. När det är högvatten är träpartiet helt rakt, när det är lågvatten är det som att klättra upp och nerför ett stup. Skakiga ben när man har några öl på brickan. Vi tar en närmare titt!!
 
 
Här sitter Göran och Aksel och kosar sig i den 30 gradiga värmen! Hej hej!
 
 
Denna basilika har jag tagit under mina vingar. Det går betydligt bättre för denna än den "basilika" jag odlade för ett år sedan, övning ger färdighet! Learning by doing wrong is learning by doing! 
 
 
Folk har beundrat cyklar.
 
 
När Ella är i andra hörn av världen får jag gå ut i skogen själv! Inte alls lika roligt. Kom hiiiiit Ella!
 
 
Ur skogen kom ett litet berg med solnedgång! Fint!
 
 
Köksfönstret bjuder också på finfina fjordvyer!
 
 
Göran hade tråkigt på jobbet så vad gör man då om inte fyller en ballong med öl!
 
 
När en själv och alla ens kompisar jobbar helg får man ha födelsedagsfest på en söndag! Här är mina SuperKollegor Annichen, Josefin och Anne-Lie som gömmer sig bakom luggen. 
 
 
 
Sandra var också där! Och Hanne som fick representera Norge i denna middag. Sandra visade sina tattueringar och jag ville inte vara sämre så jag drog fram min underarm! En födelsedagspresent till mig själv. 
Nej då, jag skojar bara, det är blott en gnuggistattuering. 
 
 
Kolla vad fina dom är!
 
 
Sen kom det massa annat folk. På den här bilden ser det ut som att alla har jättetråkigt men det stämmer inte, vi hade så himla himla roligt!
 
 
 
Medan de andra kollade på fotbollsvm blev jag förpassad till köket. Eller, jag gick dit frivilligt. Josefin hade lockat mitt hår och klänning är ny och jäääättefin! 
 
 
Det var kärlek både i och utanför flaskan! Fiiiiiiiiiina goa vänner, blir alldeles varm i hjärtat över att så många ville komma och vara med mig. 
 
 
Jag hade gjort tårtor! Såklart! Saker som försvårade tårtbakandet: Norge är på u-landsnivå när det gäller baksaker. Varken marsansås, ströbröd, glasyr, ekologiska citroner eller jordgubbar till vettiga priser finns. Men med havregryn i tårtformen och hemmagjord glasyr löste sig allt!
 
 
Pavlova! Såklart! Tårtorna gjorde succé. 
 
 
Massa massa ljus till gamm-tjejen! 
 
 
Här sitter två finingar, Martin och Jorg och kontemplerar över livet, kvantfysik och bästa receptet på lemon curd (INTE Leila Lindholms ska jag säga er!!)
 
 
Sen gick vi ut på gatorna! Det var tropikernatt i natt, ca 25 grader. 
 
 
Så därför kunde vi inte göra annat än att gå till fyrtornet. Så vackert att man smäller av, inte sant? 
 
 
Där satt vi tills solen steg och färgade fjorden lila. Mycket bra natt! 
 
 
 
När man bor långt frå familj och närmsta vänner får man köpa sina egna presenter. Det ligger ett megafint läppstift och en läppenna i paketet, det blir fint att öppna imorgon. Studsbollen fick jag dock av Martin som tyckte jag fyller 12 och ölen har Jorg bryggt alldeles själv. Den heter Monster och finns bara i 20 exemplar. 
 
Morgondagen kommer jag spendera på jobbet och tänka lite på alla jag saknar och inte kan krama om! 
Vad gör ni i sommarvärmen? 
 
 

3 kommentarer

Ingela

15 Jul 2014 09:19

Hipp hipp hurra på födelsedan!

Vilket bra skämt med tatueringen, jag hann bli helt förskräckt .... klarar inte av fler tatueringar i familjen.

Ulla Kalén

15 Jul 2014 10:32

Min kommentar hamnade på föregående inlägg dvs Ellas bild från Gotland........Jag som tyckte dagen började bra, nu får du switcha tillbaka om du är nyfiken på vad jag skrev.

Maria Kalén

15 Jul 2014 10:46

Ett stort GRATTIS på födelsedagen Stina!

önskar

Maria, Tobbe och Johan

Kommentera

Publiceras ej