Sitter här och prokastinerar tråkiga saker såsom att duscha och laga middag. Så varför inte göra något medan jag inte gör något alls tänkte jag? 
 
I helgen var två av mina allra bästa kompisar här på besök. Christine och Julia skulle komma fredag förmiddag med tåget från Sverige. Jag hade öppning på torsdagen och började efter en stund känna på mig att det var något lurt här, anade ugglor i mossen så att säga. En tanke började gro i mitt huvud... Kanske de kommer redan ikväll...? Martin frågade mig vad jag skulle göra efter jobbet, något som egentligen inte är något konstigt men just idag spädde de på mina misstankar om oväntat besök, hade de fått med Martin på planen? När klockan passade klockslaget de borde ha traskat in genom dörren om de hade tagit dagtåget från Sverige började jag tvivla igen. Kanske de ändå kommer imorgon? Nä, min magkänsla sa att de skulle komma ikväll men ju längre tiden gick desto mer ifrågasatte jag den. Till slut gav jag upp, de kommer imorgon. Så jag ställde mig och putsade bestick då Martin plötsligt ropade på mig. Jag gick runt hörnet och där stod de!! Två av mina favoritpersoner!! Fick den helt naturliga reaktionen att skrika till och krama Martin jättehårt... 
 
Julia och Christine hade pratat om två saker när de planerade det här: 1, hon (jag) kommer veta om det på något sätt och 2, hon (jag) kommer få lite panik eftersom hon inte har typ....tillräckligt mycket bröd hemma. Egentligen var båda rätt men istället för bröd var det torra sängkläder (vilket löste sig - är ju en världslig sak) Tänk vad bra de känner mig! 
 
Vi har haft en helt otrolig helg. Hunnit diskutera allt från vargjakt, abortlagar, regeringsskifte, singelliv och förhållande, framtidsplaner och gamla minnen. Här i Norge har jag ett lite uppdämt behov av att få diskutera mina hjärtefrågor feminism, politik och miljö. Alltså jag älskar min vänner här och det vi har men ärligt talat, ibland blir de imponerade när jag använder ord som "periskop". Så nu är mitt behov av diskussiner om feminism ur det intersektionella perspektivet mättat för stunden. 
Att vara med dem är som att bada i kärlek. Fina och stora ord fyller rummet och luften vibrerar av kärlek. Kompisar!! Vilket grej det är. Varje gång jag träffar Christine har hon ett nytt förslag på vad jag ska bli när jag blir stor. Förra gången var förslaget att starta en ölpub och denna gång var det att starta en Kvinnojour. 
 
Vad har mer hänt... är nog bäst att kolla igenom mobilbilderna för att friska upp minnet.
 
 
En regning dag cyklade jag ganska långt. Till Världens Ände ser det ut som men det var det inte. 
 
 
Det var väldigt kallt, tog två timmar att bli varm igen men jag var ganska nöjd ändå! Är ganska nöjd för det mesta, livet är väldigt fint. 
 
 
En frukostrad hos Martin. Smör, camemberost, blåmögelost, salami och kex! 
 
 
Det här var när höstlöven fortfarande satt kvar och eftermiddagssolen smekte allt det fina längst Nidälven. 
 
 
 
En annan dag var jag uppe på Geitfjellet. Förra gången var jag där med Susanna men nu var jag ensam (ja, vad ska man göra när alla ens kompisar sover så länge och tycker skogen är "lame") gick över en myr och blev blöt. Gick även bort från stigen eftersom jag "vill gå här!!!!" tappade bort mig men mitt fenomenala lokalsinne (eller kanske orienterargener?) fick mig att hitta tillbaka. 
 
 
I måndags klev jag upp 04.45. Orimligt!!
För att åka till Östersund på shoppingtur med Olle och Sofia! Här är det frukost i Åre!
 
 
 
Alltså... I LOVE ICA MAXI. Här diskuterar Olle och Sofia huruvida de ska köpa ett vitkålshuvud för 3 kronor eller inte. Gissar att tvåsamhet utvecklas så efter ett tag. 
 
 
Hängt en hel del med min stjärna! 
 
 
Här är dom!! <3 Vi tog en bilutflykt runt en stor sjö och fikade vid vattnet och pratade om familjer. (slutsats: kan vara både jobbiga och inte jobbiga alls)
 
 
Fint!!
 
 
Galna tjejer i sina bästa år gör sig redo för en lång och galen utekväll i Trondheim City (vi gick hem 00.30...........)
 
 
Världshistoriens finaste och smartaste Christine i mitt lille kök.
 
 
Men Norge.... hur tänkte du här? Det är ju där man ska gå!!!?
 
 
Låt mig presentera: Martin! Här är han smygfotad och lite upprörd över att uppgöret inte stämmer. Men det där håret är himla fint att vakna bredvid. 
 
 
Just det!! Sprang även in och fotobombade ett repotage om öl som gjordes på jobbet. De frågade Lovis om hon ville vara med på bild. När hon var lite tveksam sprangskrek jag från andra sidan baren och sa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag ställer upp!!!!!!!!!!!! Här drog jag ett ganska dålig skämt för att få intevjuoffret att skratta naturligt. 
 
Det var nog allt! Vad händer i era novemberliv?
 

8 kommentarer

Moster Susanna

10 Nov 2014 20:27

Vilket fint reportage om ditt liv i november. Känns så kul för mig att känna igen ditt kök och veta vad Geitfjellet kan bjuda på. Måste erkänna att jag nog måste googla på några av dina politiska ord, men jag är ju lagd åt det matematiska hållet. Och så fick vi en härlig bild på Martins kalufs. Claes flyttar närmare dig på torsdag(Åre) och åker på samma konsert som Simon på lördag i Östersund. Känns konstigt men helst rätt att han flyttar hemifrån, han har ju längtat bort sen han var 10 år. Vi hade en liten fin middag i söndags och njöt av att vara tillsammans. Mattias har praot en vecka på ICA Kvantum och haft det kanonbra. Jag är igång som vanligt på Kulturskolan och har fått mina 15 första hp i matematik som jag ska försöka förvalta på bästa sätt. Njut av ditt fina liv:) Kram


Linnea

10 Nov 2014 21:29

Åh, nu saknar jag dig lite extra Stina! Men du ser ut att ha det himla bra så då blir jag glad. Jag kom precis hem från ett gritpass med Oscar, eller jag kom väl knappt hem... höll riktigt på att spy de sista 5 min och skakade i händerna när jag skulle låsa upp mitt skåp. Vi har en slapp kurs nu (beteendevetenskap är lite annorlunda jämfört med statistik) vilket betyder att jag har tid över till annat på min fritid än att vara på skolan! På torsdag ska jag och Ella på ett coooooolt event på Utebutiken, till helgen kommer mormor och morfar hit och jag har lite konsumtionsångest över en ny jacka som jag har köpt. Kram!

Ulla Kale'n

12 Nov 2014 18:40

Så fick jag äntligen en glimt av en stilig Martin. Besviket såg jag bilden på morgonostarna och kexen och undrade VAR ÄR HAN ???? Efter Martinbilden kunde jag i lugn och ro och med stor uppskattning gå igenom bilderna en gång till. Dina talande texter......Tänk att vi andra får vara med på din resa genom Norgelivet. Så generöst av dig. Nidälven. I min ungdom med en stackars radiokanal fanns en känd sång Nidälven stilla och vacker du är. Jag kan aldrig dig glömma osv. Det lustiga är att häromdagen så spelades den på radio och plötsligt kom jag på mig med att sjunga med. Här är dimmigt och ruggigt väder. Jag eldar i kakelugnen och tänder ljus om kvällarna och kan njuta. Singelliv eller parliv? Jaa, undrar just vad ni kom fram till. Kanske är det så att det är diskussionen och utbytet av den som är det viktiga. Det tycker i alla fall jag. Jag gläds åt att du har så underbara vänner......kanske det beror på dig också, eller? Jag VET att det gör det. Stor höstkram från Ulla

Ingela

16 Nov 2014 12:20

Hej!
Har just vinkat av mormor,morfar, Agneta och Linnea. Ella åkte in tidigare för att delta på Iksus snömässa. Nu är det tyst och stilla, lite av morfars rökta fiskar finns kvar, tårtan (vi firade farsdag igår) är uppäten. Gunnar har farit ut i skogen, veden! Jag ska passa på att plocka mossa och enris.
Det är sååå roligt att läsa dina inlägg, jag kan liksom inte få nog. Och så till det bästa...att du får vara ledig över jul! Hurra, Hurra, Hurra! Jag och Gunnar som precis börjat förbereda oss på tanken att fira jul utan någon av barnen hemma. Önskar dig en bra vecka. Kramar mamma

Gunnar

16 Nov 2014 17:22

Så kul att få en inblick i ditt norska liv! Men du måste se till att få några lokala kompisar som vågar ta steget utanför asfalten. En sån friskus med ett sånt lokalsinne ska väl inte behöva importera friluftsvänner från Sverige till världens mest hurtiga land Norge! Är livet så bra som det verkar gläds jag för din skull, LEV!

far

16 Nov 2014 17:52

Glömde ju det viktigaste, kan han hugga ved?

mamma

19 Nov 2014 19:19

Nu varnar amerikanskaforskare för gamnacke, smärtor i nacken mm pga smartatelefoner o plattor. När vi böjer ner vårt huvud blir det en belastning på nacken på 30 kg. Oj,oj jag som varje ledig stund kastar mig över plattan för att se om några nya inlägg finns att läsa....så många bortkastade kilon på nacken....Får lägga mig på spikmattan istället ;) Hur har du det i nacken?
Kram

Agneta

22 Nov 2014 18:11

Hej du! Lite sen reaktion från mej☺ Roligt att se lite av din värld och kärlek. Jag o Ingrid har bakat mjukkaka idag och nu fortsätter vi med biskvier,börjar ladda för jul. Vi hoppas att du vill fira jul med oss <3. Johan och Harald har vandrat ut i mörkret och ska tälta i natt. Vi ska mysa framför tv med Så mycket bättre. Ha det gott och var rädd om dej. Kram

Kommentera

Publiceras ej